nasib guru

Go down

nasib guru

Post  cikgu razak on Mon Sep 15, 2008 11:49 am

Jika kita lihat pada hari ini, semakin ramai guru-guru berijazah di sekolah rendah. Mungkin suatu masa nanti semua guru berkelulusan ijazah tetapi perkara tersebut sukar untuk dicapai kerana ada segelintir guru yang tidak mahu melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah. Persoalannya ialah apa yang akan berlaku kepada golongan guru ini sekiranya mereka tidak melanjutkan pelajaran. sila beri komen
avatar
cikgu razak
Cikgu Baru
Cikgu Baru

Posts : 15
Join date : 2008-09-15
Location : semadong, kangar, ipoh, jengka, satun, amazon, peru

View user profile

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  qubb on Wed Sep 17, 2008 1:46 am

mungkin mereka hanya mahu tunggu kerajaan naikkan taraf diploma ke ijazah macam sijil ke diploma dulu. Shocked
rugi kalu tak belajar banyak pengalaman jikakita sambung belajar balik.
avatar
qubb
Cikgu Baru
Cikgu Baru

Posts : 16
Join date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  TanSri on Wed Sep 17, 2008 3:21 pm

qubb wrote:mungkin mereka hanya mahu tunggu kerajaan naikkan taraf diploma ke ijazah macam sijil ke diploma dulu. Shocked
rugi kalu tak belajar banyak pengalaman jikakita sambung belajar balik.

aku sokong!!! cheers

_________________
Quality Content Needed:Pihak admin akan meneliti setiap thread untuk memastikan hanya perbincangan berkualiti sahaja akan dikekalkan di dalam forum. Semoga semua ahli forum dapat mengekalkan perbincangan berkualiti.

Sila tanya di forum:Jangan pm saya soalan-soalan. Sila tanya soalan-soalan anda di forum kerana di forum ramai yang boleh mendapat manfaat daripada soalan anda tersebut.
avatar
TanSri
Admin
Admin

Posts : 101
Join date : 2008-09-05
Age : 36
Location : Malacca,Perlis,Phuket,Liverpool,Tanjung Balai,Mekah

View user profile http://bicarapendidik.forumotion.net

Back to top Go down

hhuhu

Post  sr20 DET on Thu Sep 18, 2008 1:52 am

boleh ker. kalau dulu sijil dh jadi diploma.
kang nanti diploma plak jadi Degree.... apo nak jadi ngan sistem kito...
baik tak yah duk sambung2 la..... kalau ada ura2......hehehehhee
avatar
sr20 DET
Cikgu Baru
Cikgu Baru

Posts : 10
Join date : 2008-09-16
Age : 37
Location : KB,JERTIH,TRG,KL

View user profile

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  kekoh on Thu Sep 18, 2008 9:30 am

Baik takyah sambung belajar...wat per semua tu???
Bagi ler peluang tu kat anak2 kita pulak..
Sapa setuju angkat tangan weh?
avatar
kekoh
Cikgu Baru
Cikgu Baru

Posts : 48
Join date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  TanSri on Thu Sep 18, 2008 9:41 am

Shocked

_________________
Quality Content Needed:Pihak admin akan meneliti setiap thread untuk memastikan hanya perbincangan berkualiti sahaja akan dikekalkan di dalam forum. Semoga semua ahli forum dapat mengekalkan perbincangan berkualiti.

Sila tanya di forum:Jangan pm saya soalan-soalan. Sila tanya soalan-soalan anda di forum kerana di forum ramai yang boleh mendapat manfaat daripada soalan anda tersebut.
avatar
TanSri
Admin
Admin

Posts : 101
Join date : 2008-09-05
Age : 36
Location : Malacca,Perlis,Phuket,Liverpool,Tanjung Balai,Mekah

View user profile http://bicarapendidik.forumotion.net

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  dato'M on Thu Sep 18, 2008 12:01 pm

cheers
avatar
dato'M
Cikgu Baru
Cikgu Baru

Posts : 52
Join date : 2008-09-15
Age : 38
Location : kuala perlis,chuping,padang besa,danoq,hatyai,songkla

View user profile http://www.google.com.my

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  TanSri on Thu Sep 18, 2008 4:50 pm

belajaq tetap kena jugak... Very Happy

_________________
Quality Content Needed:Pihak admin akan meneliti setiap thread untuk memastikan hanya perbincangan berkualiti sahaja akan dikekalkan di dalam forum. Semoga semua ahli forum dapat mengekalkan perbincangan berkualiti.

Sila tanya di forum:Jangan pm saya soalan-soalan. Sila tanya soalan-soalan anda di forum kerana di forum ramai yang boleh mendapat manfaat daripada soalan anda tersebut.
avatar
TanSri
Admin
Admin

Posts : 101
Join date : 2008-09-05
Age : 36
Location : Malacca,Perlis,Phuket,Liverpool,Tanjung Balai,Mekah

View user profile http://bicarapendidik.forumotion.net

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  dato'M on Fri Sep 19, 2008 11:55 am

bounce kdc!kdc!kdc!
avatar
dato'M
Cikgu Baru
Cikgu Baru

Posts : 52
Join date : 2008-09-15
Age : 38
Location : kuala perlis,chuping,padang besa,danoq,hatyai,songkla

View user profile http://www.google.com.my

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  qubb on Tue Oct 28, 2008 12:11 am

dato'M wrote:bounce kdc!kdc!kdc!

kdc, tak gi jalan la. No baik ambil 14minggu oum. Razz
avatar
qubb
Cikgu Baru
Cikgu Baru

Posts : 16
Join date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  TanSri on Tue Oct 28, 2008 7:20 pm

PJJ usm pun dah kluar skang nih..amik la yg mana berkenan..janji kita semu adapat melanjutkan pelajaran...sapa lagi nk jadi menteri pendidikan kalau bukan set2 kita nih... Smile

_________________
Quality Content Needed:Pihak admin akan meneliti setiap thread untuk memastikan hanya perbincangan berkualiti sahaja akan dikekalkan di dalam forum. Semoga semua ahli forum dapat mengekalkan perbincangan berkualiti.

Sila tanya di forum:Jangan pm saya soalan-soalan. Sila tanya soalan-soalan anda di forum kerana di forum ramai yang boleh mendapat manfaat daripada soalan anda tersebut.
avatar
TanSri
Admin
Admin

Posts : 101
Join date : 2008-09-05
Age : 36
Location : Malacca,Perlis,Phuket,Liverpool,Tanjung Balai,Mekah

View user profile http://bicarapendidik.forumotion.net

Back to top Go down

Nasib...nasib...

Post  monrea on Sat Jan 17, 2009 5:22 pm

Kiter asyik menyuruh bebudak kiter blajar, sedangkan kiter sendiri malas nak blajar...! So, lu pikirlah sendiri bak kater Nabil..... Jadi jangan salahkan anak murid plak kalu diorang malas nak blajar....

monrea
Guru Pelatih Maktab
Guru Pelatih Maktab

Posts : 1
Join date : 2009-01-17
Age : 37
Location : Sarawak

View user profile

Back to top Go down

Re: nasib guru

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum